Virginia Shea 6. käsu hea mõju võrgus (5. Nädal)

 Virginia Shea 10 käsku on head algus punktid netis käitumise ja kasutamise alustamiseks, enamus neist punktidest ei ole tehnoloogia arengu poolt ühtegi pidi puudutatud ja püsivad sama kasulikud tõenäoliselt ka lähitulevikus. 

Kuues punkt "Jaga oma teadmisi" soovitab oskajatel õpetada oma oskusi ja jagada oma teadmisi teistele edasi, mis on ka mulle endale väga kasuks tulnud aastate jooksul. Enamus inimesi tänapäeval on kasutanud interneti et leida vastust kas sõprade vahel tekkinud küsimusele, õpetust kuidas auto velge vahetada või matemaatika kodutöödele. Tänaseks on internet ilma ühegi liialduseta maailma kõige suurem teadmiste ja õpetuste kogum, pea iga seade mis kodus leidub on dokumenteeritud kas video või manuaaliga kuskil netis, kui vaid otsida. Mul endal on kasuks tulnud tihti teiste inimeste teadmistest erinevate arvuti ja kodu seadmete probleemide lahendamisel, sest enamjaolt 90% probleemidest mida olen kogenud on ka keegi teine kogenud ja siis saanud vastuse mis on ka mulle kasuks. Vahepeal küll leidub ka sellised probleeme, mida on keegi kogenud, kuid küsimus püstitati aastaid tagasi ja lahendust mis töötaks pole antud, kuid see on enamjaolt harv nähtus kuigi just need korrad on kõige meeldejäämavad neist tekkinud frustratsiooni tõttu. Teadmiste jagamine internetis on tänapäeval ka nii põhjalik, et kui ise olla hakkaja ja õppida teiste õpetuste järgi on võimalik kasutades vaid tasuta materjale ja videoid netist õppida selgeks sadu erinevaid erialasid ja töid, seda küll enamus ei tee, kuid osa mingist erialast õppida, et lahendada enda probleem on üpris levinud, ma ise õppisin ükskord puidu viimistluse kohta terve päev, et saada oma toa uks ilusti loodi hööveldatud (tulemus oli... aksepteeritav).  Youtube on saanud ka tänapäeval üheks põhi kohaks, kuhu inimesed oma teadmisi jagavad ja sealt on võimalik leida juhendeid Tesla mudel 3 parandusest kuni lipsu erinevate sõlmedeni.

Üldiselt on netis leitav info väga kasulik, kuid see toob ka kaasa probleemi, vale infot on tihti raske eristada päris infost toopilistel teemadel ja vale info võib mõnes olukorras osutada halvemaks kui ei mingi info, kuid üldpildis on internet saanud väga heaks abivahendiks kui endal on kogemuste puudus. 

Comments

Popular posts from this blog

Kaks nähtust pärit interneti varasemast ajaloost (2.nädal)

Teistmoodi IT (13. Nädal)

Kolm IT leitutist mis muutsid igapäevaelu (1.Nädal)